Koulutus

Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri (KTM). Olin kansanedustajana eduskunnassa vuosina 2011-2015. Tällä hetkellä toimin kansainvälistymisestä vastaavana johtajana hoiva-alan it-yrityksessä.

Valmistuin Helsingin kauppakorkeakoulusta, pääaineenani laskentatoimi, vuonna 1990. Sivuaineenani luin vero-oikeutta. Osan tutkinnostani tein pariisilaisessa kauppakorkeakoulussa, Ecole Supérieure de Commerce’ssa, jossa opiskelin markkinointia. Lisäksi olen opiskellut Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa valtio-oppia, käynyt Fintran kaksivuotisen vientimarkkinoijakoulutuksen sekä suorittanut vakuutustutkinnon (VTS). Olen lisäksi käynyt YLE:n toimittajakurssin kesällä 2003.

Vuosina 2006-2011 osallistuin moniin seminaareihin ja konferensseihin sekä Suomessa että ulkomailla liittyen laadun ja johtamisen kehittämiseen. Nämä liittyivät työhöni Laatukeskus Excellence Finlandin toimitusjohtajana.

Vuonna 2011 suoritin valtakunnallisen maanpuolustuskurssin (MPK198). Kansanedustajana olen perehtynyt erityisesti talouselämän eri aihepiireihin ja käynyt muun muassa Päättäjien Metsäakatemian ja Ympäristöakatemian. Molemmat vuonna 2013.

Työkokemus

Olin maaliskuusta 2006 huhtikuuhun 2011 toimitusjohtajana Laatukeskuksessa, jossa työskenteli silloin n. 25 henkilöä. Minulla on noin 20 vuoden kokemus erilaisista tehtävistä yritysmaailmassa. Olen työskennellyt muun muassa Suunnossa vientijohtajana ja johtoryhmän jäsenenä sekä Vaisalassa aluemyyntipäällikkönä vastuualueenani osa maailman espanjan- ja ranskankielisistä maista. Sen lisäksi olen ollut muun muassa Vakuutusyhtiö Pohjolassa, Pauligilla, Nokialla ja Orioniin kuuluvassa Soredex Oyj:ssä. Tehtävät ovat vaihdelleet kirjanpidosta ja laskentatoimesta markkinoinnin, myynnin ja johtamisen tehtäviin.

Nämä kuvat ovat esimerkkejä neuvottelutilanteista, joissa olen ollut, kun olin kansainvälisen myynnin parissa: Vaisalan säähavaintolaitteita myymässä ranskankielisessä Afrikassa ja Suunnon urheilurannetietokoneita Kiinassa ja Japanissa.

SenegalKiinaJapani

Olen aloittanut työn tekemisen jo aika varhain. Ensimmäisen työpaikkani perheyrityksen ulkopuolelta sain HOP-Pankissa Joensuussa. Olin silloin 15-vuotias. Jo sitä ennenkin tein kaikenlaisia töitä perheen arkkitehtitoimistossa: kopioin arkkitehtipiirustuksia ja kirjoitin rakennusselityksiä puhtaaksi kirjoituskoneella jne.

Viimeisin työpaikkani ennen kansanedustajuutta oli Laatukeskus Excellence Finland. Se tunnetaan parhaiten Suomen laatupalkinto -kilpailusta. Laatukeskuksen missio on Suomen kilpailukyvyn kehittäminen. Laatujohtamista ja johtamisen laatua missioonaan vievän organisaation taustalla on Suomen Laatuyhdistys ry., jossa on jäsenenä lähes 500 Suomen eturivin yritystä ja julkisyhteisöä sekä satoja henkilöjäseniä. Toiminta rahoitetaan suurimmalta osaltaan koulutusten myynnillä ja jäsenmaksuilla. Laatukeskuksen nettiosoite on www.laatukeskus.fi

Pidin kovasti työstäni toimitusjohtajana. Niin kuin johtaminen yleensä, myös toimitusjohtajuus on hyvin monipuolista ja opettavaista. Juuri kun kuvittelee asioiden olevan loistavasti hallinnassa, tuleekin jokin ongelma, joka pitää ratkaista. On myös erittäin innostavaa saada tehdä töitä fiksujen ja asiantuntevien ihmisten kanssa.

Kahden nuorimman lapsen ollessa aivan pieniä olin hetken aikaa kotiäitinä, osin freelance-toimittajana YLE:ssä ja samalla luottamustehtävässäni kaupunginvaltuutettuna.

Minulla on siis kokemusta sekä uraäitinä että kotiäitinä olemisesta.

Linkit

Suunto
Vaisala
Ylen aamu-tv
Kauppakorkeakouluni Pariisissa