Kuntavaalit 2021

”Haluan jatkossakin tehdä työtä sen eteen, että Espoo on hyvä paikka asua ja elää, tehdä töitä ja yrittää sekä toteuttaa unelmia!”

Mielestäni valtuutetun työ on palvelutehtävä. Jos saan jatkaa, niin näitä asioita arvostan tulevalla kaudella:

VIIHTYISÄÄ ASUMISTA

Rantaraitti, meri ja metsät ovat tärkeitä. Tarvitsemme lisää paikkoja, joissa voi viettää aikaa, tavata ystäviä ja ladata akkuja. Pientaloalueita ja viheralueita. Monenlaista asumista monenlaisille kukkaroille. Liian tiivis rakentaminen ei sovi kaikkialle. Keskuspuistoa ei saa enää nakertaa lisää.

TURVALLISTA IKÄÄNTYMISTÄ MIELUISASSA PAIKASSA

Kotona asuvalle tuttu hoitaja tuo turvallisuutta, mutta hoitajia tarvitaan lisää. Omaishoitajille riittävät vapaat ja hoidettaville turvalliset hoitopaikat. Uusia toimintatapoja, kuten perhehoitoa, kannattaa ottaa käyttöön.

VAIHTOEHTOJA LAPSIPERHEILLE

Perheiden on saatava itse päättää, kuka hoitaa lapset. Kotihoidon Espoo-lisä kannattaa säilyttää. Varhaiskasvatukseen riittävästi henkilökuntaa. Iltapäivähoitoa tarvitseville.

KANNUSTUSTA NUORILLE

Jokainen nuori on arvokas ja tärkeä. Jos suunta on hukassa, on nuorta autettava oman polun löytämiseen. Mielenterveyspalveluihin nopeammin ja matalalla kynnyksellä.

LAATUA OPETUKSEEN

Korkeatasoista opetusta terveissä rakennuksissa. Myös taiteessa, kulttuurissa ja liikunnassa. Lisää lukiopaikkoja. Riittävästi lähiopetusta ammattikoulutuksessa. Oppimisvaikeuksiin monenlaisia tukimuotoja, kuten pienryhmiä. Täyskielto koulukiusaamiselle. Myös pieniä kouluja tarvitaan.

VEROT OVAT IHMISTEN RAHOJA

Maltillinen kuntavero ja kiinteistövero. Ei ruuhkamaksuja tai tietulleja. Maakuntaveroakaan ei tarvita.

TERVE TALOUS TUO ELINVOIMAA

Järkevä ja kestävä rahankäyttö. Tervetuloa yritykset ja yrittäjät. Ei jättivelkaa lapsille.

OIKEA-AIKAISTA HOITOA

Kaikille nopea pääsy lääkärille. Korona-aikana hoitamatta jääneet ihmiset kuntoon mahdollisimman pian. Uimahallit ja liikuntapaikat ylläpitävät hyvinvointia. +68-sporttikortti myös hiukan nuoremmille.

HENKILÖAUTOILU JA PYÖRÄILY TASAPAINOSSA

Riittävästi pysäköintipaikkoja. Suoria bussiyhteyksiä alueille, jotka ovat kaukana metrosta tai yhteydet hankalia. Turvallisemmat koulutiet.

MYÖS TULEVIEN SUKUPOLVIEN ESPOO

Päästötön energiantuotanto. Ympäristöystävällisen elämäntyylin mahdollistaminen. Kierrättäminen ja jätteiden lajittelu helpommaksi.

____________________________________________________________________________________

Miltä nämä tavoitteet kuulostavat? Puuttuuko jotakin? Jos haluat kommentoida johonkin tai kertoa sinulle tärkeistä asioista:

Laita minulle viestiä osoitteeseen pia.kauma@eduskunta.fi

 

 

 

Pia sosiaalisessa mediassa