Eduskuntatyö

Olin kansanedustajana vuosina 2011-2015. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa putosin ensimmäiselle varasijalle, mutta nousin takaisin kansanedustajaksi vuonna 2017.

Eduskunnassa täysistunnot ovat pääsääntöisesti tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Maanantait on varattu maakunnissa työskentelyä sekä kuntapolitiikkaa ja kaupunginvaltuustojen kokouksia varten.

Suuri osa kansanedustajan työstä tehdään valiokunnissa. Tällä hetkellä olen suuren valiokunnan jäsen ja lakivaliokunnan jäsen. Suuren valiokunnan työ kytkeytyy Suomen jäsenyyteen Euroopan unionissa. Lakivaliokunnassa puolestaan käsitellään muun muassa perhepoliittisia ja rikosoikeudellisia kysymyksiä. Olen myös ympäristövaliokunnan varajäsen sekä Suomen Etyj-valtuuskunnan varajäsen. Etyj on Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö, johon kuuluu 57 maata maantieteellisesti Vancouverista Vladivostokiin.

Kansainväliset tehtävät ovat aina olleet minulle lähellä sydäntä. Jo kouluajoilta tutuksi tulleet Ranska ja ranskan kieli ovat minulle tärkeitä. Siksi minulle on luontevaa toimia myös eduskunnan Suomi-Ranska -ystävyysseuran puheenjohtajana.

Aikaisemmalla vaalikaudella vuosina 2011-2015 istuin neljä vuotta perustuslakivaliokunnassa ja talousvaliokunnassa sekä varajäsenenä ulkoasianvaliokunnassa, työ- ja tasa-arvovaliokunnassa ja ympäristövaliokunnassa. Olin silloinkin aktiivisesti mukana Suomen Etyj-valtuuskunnassa. Vuosina 2014-2015 toimin myös Etyjin turvallisuuspolitiikan raportoijana. Aiheena oli kansainvälisen asevalvonnan nykytila ja asevalvonnan saattaminen hybridisodankäynnin aikaan.

Kaikki eduskunnan täysistunnoissa käyttämäni puheenvuorot löytyvät täältä.

Kaikki tekemäni kirjalliset kysymykset löytyvät puolestaan täältä.

Tekemäni aloitteet voit lukea  täältä.

Laitathan minulle viestiä, jos on jotain, jota haluaisit minun kansanedustajana tai valtuutettuna vievän eteenpäin tai huomioivan työssäni.

pia.kauma@eduskunta.fi / puh. 050 5746764

 

 

 

Pia sosiaalisessa mediassa